Tarlós: Az utasok nem éreznek majd semmit

Tarlós István
Budapest, 2016. január 22. Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2016. január 22-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az agglomerációs tömegközlekedés költségeit vállalja az állam, és bármilyen lassú is lesz az átalakítás folyamata, ebből az utazóközönség semmit nem fog megérezni - mondta a főpolgármester csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tarlós István közölte: a lebonyolítás legapróbb technikai részleteinek befejezéséig a főváros változatlan formában ellátja a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Az agglomerációs tömegközlekedés kérdésében kezdettől fogva finanszírozási és nem szolgáltatási problémáról beszélünk - mondta. Hozzátette, hogy a tárgyalásokon elsőként azt vetette fel, hogy az állam biztosítsa az agglomerációs közlekedés fedezetét, de Orbán Viktor miniszterelnök a decemberi elvi megegyezéskor az átvétel mellett döntött.

A főváros adui

Tarlós István kitért arra is, hogy a kérdésben a főváros tud az állammal egyezkedni. A jelenlegi egyeztetési hangulat nem ilyen, de - mint mondta -

kivethetik a jövőben bevezetendő dugódíjat az összes Volán-buszra,

felszámíthatnak pénzt a buszfordulókért, továbbá megfontolhatják a "behajtási díj kivetését akár a MÁV-ra is". Szerencsére nem ebbe az irányba halad a dolog, de a fővárosnak is vannak adui - fogalmazott.

Tarlós István főpolgármester Forrás: MTI/Máthé Zoltán

2020, 2024, 2030

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslatot. A főpolgármester ezzel kapcsolatban azt mondta: a javaslat figyelembe veszi a Budapest 2030 elnevezésű hosszú távú fejlesztési koncepciót, a Budapest 2020 elnevezésű integrált településfejlesztési stratégiát, valamint Budapest valamennyi tematikus fejlesztési programpontját.

Budapest településszerkezete messzemenőkig alkalmas az olimpiai játékok megrendezésére

- tette hozzá Tarlós István.