Tíz perc alatt két városban vertek mentősöket

KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ mentőautó KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY parkoló kórház épületszárny ÉPÜLET épületrész MŰALKOTÁS szobor TÁRGY EGYÉB TÁRGY korlát I. Belgyógyászati Osztály Neurológiai Osztály Szekszárd, 2014. február 28.
A szekszárdi Balassa János Kórház új ép
Szekszárd, 2014. február 28. A szekszárdi Balassa János Kórház új épületszárnya 2014. február 28-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Budapesten egy valószínűleg drog hatása alatt álló férfi támadt a hozzá érkező segítőkre, Pécsen egy ittas férfi barátja lökte fel az ápolót. A támadások majdnem egy időben történtek. 
Vágólapra másolva!

Gyaníthatóan drogot fogyasztott az a 30 év körüli férfi, akihez tegnap kellett mentőt hívni Budapest VI. kerületében. A mentősök segítséget nyújtottak neki, de ő rájuk támadt:

20 óra 05 perckor váratlanul ütni, rúgni kezdett.

Az ellátást végző ápoló arcsérülést szenvedett, a mentőgépkocsi vezetőjének pedig a szemüvege törött szét.

A szorult helyzetben levő mentők végül a rádiójuk pánikgombjának megnyomásával tudtak segítséget hívni.

Szinte egy időben támadtak mentősökre az ország két pontján (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Beliczay László

Néhány perccel később, 20 óra 15 perckor Pécsen fenyegette, szidalmazta, majd megpróbálta megütni a mentőápolót egy ellátásra szoruló férfi ittas barátja. A támadó végül ellökte a mentőst, aki

a jármű tolóajtajának ütközve zúzódásokat szenvedett.

Mindkét esetben rendőrségi eljárás indult. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár szabadságvesztéssel is büntethető.