Rasszista viccek a matekfeladatlapon

Vágólapra másolva!
Egyfajta szórakoztató elemként került fel két rasszista vicc a Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjén egy matekfeladatlapra. Az intézmény elhatárolódott a saját tanárától. 
Vágólapra másolva!

Két rasszista vicc került fel a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjének matematika-feladatlapjára, egyfajta díszítő, szórakoztató elemként - írja a Népszabadság. Az intézmény azt írta Facebook-oldalán, hogy felfüggesztették azt a tanárt, aki a feladatsort kinyomtatta és kiosztotta a diákok között.

  • Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? – Jó reggelt, szomszéd!"
  • Hogy szólítják az öltönyös cigányt? – Kérem, a vádlott álljon fel!

Ez a két rasszista vicc került fel a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale emelt szintű trigonometria-feladatsorának aljára. A poénoknak nem volt szerepük a feladatsorban, kvázi szórakoztató elemként kerültek fel a lapok aljára.

Össze nem egyeztethető tartalmak

A Studium Generale Facebookon reagált az esetre, és azt írták, hogy

a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódnak a feladatsor tartalmától,

az érintett tanárt pedig, aki tanítási csoportjában kiosztotta az említett feladatsort,

azonnali hatállyal felfüggesztették.

A történtek kivizsgálására azonnali belső vizsgálatot rendeltek el az intézménynél.

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!Teljes mértékben megdöbbenve vettük tudomásul, hogy januárban egyik tanárunk rasszista...

Közzétette: Studium Generale2016. február 2.

Az intézmény azzal zárta a bejegyzést, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló, értékeikkel élesen szembehelyezkedő és össze nem egyeztethető tartalmak a Studium Generale egyetlen írásos anyagában, kiadványában se legyenek megtalálhatóak.

Az egyetem is vizsgálódik

Hasonló közleményt adott ki a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) is kedd délután. Az intézmény azt írta, hogy

ezért teljes mértékben elhatárolódik a Studium Generale diákszervezet matematika feladatsorán szereplő viccektől. Az ügy részleteinek tisztázására a BCE rektora is vizsgálatot rendelt el.