Gyurcsányék meghekkelték a Fidesz akcióját

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének programja veszélyeztetné az országot és a mindennapok biztonságát. Erről Halász János fideszes politikus beszélt, mire a jelen lévő DK-szóvivő, Gréczy Zsolt jelezte: a képviselő felületesen sem ismeri a programjukat, ezért adott neki egy példányt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének programja

veszélyeztetné az országot, a mindennapok biztonságát,

és visszahozná azt a Gyurcsány-korszakot, amely nem a magyar családok és a nemzet, hanem a külföldi multik és a bankok érdekét szolgálta.

Bírálta Gyurcsányék programját

Erről Halász János fideszes politikus beszélt sajtótájékoztatóján, amelyen élesen bírálta a Gyurcsány-párt február közepi kongresszusára készített választási programvázlatot. Azt mondta, "egyszer már láttunk ilyet: eltöröljük, csökkentjük, megszüntetjük, korlátozzuk".

A fideszes Halász János szerint veszélyes az országra a DK programja Forrás: MTI/Kovács Attila

A kormánypárti képviselő szerint a Gyurcsány-program lebontaná a polgári berendezkedésért tett lépéseket, veszélyeztetné a családi adórendszert, a fizetéseket, és csökkentenék a béreket is – folytatta Halász János.

Kapott egy példányt Gréczytől

Ezzel szemben az Origo által ismertetett tervek szerint a DK éppen a családi adókedvezmény megőrzését ígéri, ami pedig a béreket illeti: Gyurcsányék javasolják a minimálbér infláció feletti emelését, valamint az egészségügyi dolgozók bérének évi 15 százalékkal való emelését is.

Balra a Fidesz sajtótájékoztatójáról távozó Halász János, jobbra Gréczy Zsolt Forrás: DK

Halász János tájékoztatója után a jelen lévő Gréczy Zsolt DK-szóvivő kiállt, és megjegyezte: a fideszes politikus láthatóan

a valósággal, ezért átadott neki egy példányt, hogy ismerkedjen vele.

A Fidesz, az MSZP és az LMP szavazóinak is ígér Gyurcsány

Széles választói réteget céloz meg ígéreteivel a magát balközép pártként meghatározó Demokratikus Koalíció választási programjavaslata, amelyet hivatalosan a párt február közepi kongresszusán mutat be Gyurcsány Ferenc. A vitaanyag a Sokak Magyarországa című 15 oldalas röpiratból nőtte ki magát az elmúlt 100 napban 107 oldalas koncepcióvá. A dokumentumban vannak konzervatív, szociáldemokrata, zöld és liberális elemek is. A DK-s szimpatizánsok ezért éppúgy magukénak érezhetik az erősen Orbán- és Fidesz-ellenes, bíráló tételek – „leigázott ország” és „maffiaállam” – miatt, ahogy az MSZP-szavazók is a gondoskodó államról, a sűrű szociális hálóról és a gyarapodás lehetőségéről szóló ígéretek miatt. De a programvázlat a konzervatívokat sem akarja elijeszteni: megígéri például a családi adókedvezmény és a külhoni magyarok kettős állampolgárságának megőrzését. Az LMP és a PM szimpatizánsait a Paks2 beruházás törlésével és a megújuló energiák kiaknázásának ígéretével igyekszik megnyerni a dokumentum, míg a melegházasság engedélyezésével vagy éppen a „házasság nélkül is van család” elvével alighanem a liberális szavazókat próbálja megszólítani.