Hivatalosan is influenzajárvány van

2016.02.03. 15:46

A múlt héten már több mint 18 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ szerint megkezdődött a járvány. 

Megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK). A jelentés szerint a múlt héten 18 200 ember, 

az előző hetinél 69 százalékkal több beteg  fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

Az év negyedik hetében két kivétellel valamennyi közigazgatási területen nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A százezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében volt a legmagasabb,  Tolna és Veszprém megyében a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírusok által okozott megbetegedéseket a fővárosban és hat megyében diagnosztizáltak.

69 százalékkal több a beteg, mint két heteForrás: Thinkstock

Az előző héthez viszonyítva az orvosnál megjelenő betegek között nőtt a gyermekek aránya,  Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint fele, országos szinten 34 százaléka 15 éven aluli volt. A 15–34 éves korosztály 34 százaléka, a 35–59 évesek 23 százaléka, a 60 éven felüliek majdnem 9 százaléka betegedett meg. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK