Dühöngő nő ejtette túszul a telefonszerelőt

Vágólapra másolva!
Nem tudta megjavítani a telefonkészüléket, ezért az  ügyfél foglya maradt a nagykanizsai szerelő - a férfit végül rendőrök szabadították ki.
Vágólapra másolva!

Személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat egy nagykanizsai nő ellen, aki sajátos módon akarta kikényszeríteni, hogy megjavítsák telefonját.

Az eset még tavaly nyáron történt a 60 éves asszony bejelentette a szolgáltatónál a hibát, de azt a megérkező szerelő sem tudta elhárítani – a készülék romlott el, a férfi pedig csak a vonal szereléséhez értett.

Kényszermunka

Az ügyfél azonban ezt nem hagyta annyiban:

bezárta az ajtót, és addig nem akarta kiengedni a szerelőt, amíg meg nem oldja a problémát.

A túszul ejtett férfi mobilon kért segítséget, végül a rendőrség szabadította ki a lakásból.

Szögeket is szórt

A Zala megyei Főügyészség az eset kapcsán felidézte, hogy az asszony korábban is önkénnydel érvényesítette érdekeit: többször szöges fémlapokat tett ki a háza előtti útra, hogy elriassza a közeli postára érkező autósokat, zavarta ugyanis a közlekedés zaja.

Zavart, de büntethető

Az asszonyt a közlekedés veszélyeztetése miatt egy évre próbára bocsátották, de a tavalyi túszejtés után akár három éves szabadságvesztésre is számíthat.

Az ügy kapcsán a zaol.hu megszólaltatta a főügyészség szóvivőjét, Pirger Csabát is, aki szerint a nő bizonyítottan személyiségzavaros, de ettől még felismeri tetteinek következményeit