Borult a TV2 reggeli menetrendje a karambolozó kormányszóvivő miatt

Kovács Zoltán Budapest, 2015. július 8.
Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. július 8-án. Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy nyilvánvalóvá tegye, a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 201
Budapest, 2015. július 8. Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. július 8-án. Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy nyilvánvalóvá tegye, a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 2010-ben saját utat választott, és elutasította nemzetközi szervezetek megszorításpárti intézkedéseit - közölte a kormányszóvivő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán kormányszóvivő péntek reggel autóbalesetet szenvedett Budapesten - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
Vágólapra másolva!

A XII. kerületi Szent Orbán téren történt balesetben senki sem sérült meg.

Kovács Zoltán kormányszóvivő Forrás: MTI/Kovács Attila

A kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorába igyekezett. A csatorna az előző napi programajánlóban is jelezte, hogy Kovács Zoltánt várják vendégnek.

A baleset időpontja és a tegnapi műsorbeharangozó alapján az első vendég lett volna a Mokkában a kormányszóvivő. Egy ilyen helyzet komoly fejtörést okozhat a reggeli szerkesztőknek, hiszen a második vendég nagyjából akkor érkezik a stúdióhoz, amikor az első beszélgetés kezdődne. Ilyenkor gyakran a sminkelés a stúdiótérben történik, miközben a műsorvezetők apró trükkökkel, például személyes történetek mesélésével húzzák az időt.

Változott a TV2 reggeli menetrendje

Az eset kapcsán megkerestük a TV2-t. Amin-Váczi Virág, a Mokka főszerkesztője az alábbiakról tájékoztatta az Origót.

A Mokka napi felelős szerkesztőjét reggel 6.45-kor hívta fel Kovács Zoltán sajtófőnöke, hogy a kormányszóvivő nem tud bejönni a műsorba, mert karambolozott az autójával.

és éppen emiatt a vendégeket mindig arra kérik, hogy fél órával az adásba kerülés előtt érkezzenek meg. Így nem okozott gondot előrébb hozni a sorban utána következő vendégeket:
Szakál Ferencet, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagját, Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, illetve Darabos Tamást, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatóját. A kiesett műsoridőt a második fél órában egy úgynevezett tartalék anyaggal töltöttük fel, vagyis leadtuk az Aktív egyik riportját, ami egy amerikai film kapcsán a bezárt emberekről szólt.”