Kovács Zoltán kormányszóvivő elismerte, ő okozta a reggeli balesetét.

Elismerte Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy az ő hibájából történt az a baleset, amelynek pénteken kora reggel részese volt. Egy teherautónak ütközött szolgálati autójával, személyi sérülés nem történt. 

Kovács a Blikknek elmondta: egy BKV-busz mögött haladt, és nem vette észre, hogy az egyik kanyarodó sávban már váltott a lámpa, és nekiment egy kenyérszállító autónak. A rendőröket ő maga értesítette. 

Kovács Zoltán kormányszóvivő elismerte, hogy ő okozta a balesetetFotó: Polyák Attila - Origo

Mint arról az Origo beszámolt, Kovács Zoltán kormányszóvivő péntek reggel autóbalesetet szenvedett. A kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorába igyekezett. A csatorna az előző napi programajánlóban is jelezte, hogy Kovács Zoltánt várják vendégnek. 

Változott a TV2 reggeli menetrendje

Az eset kapcsán megkerestük a TV2-t. Amin-Váczi Virág, a Mokka főszerkesztője az alábbiakról tájékoztatta az Origót. 

A Mokka napi felelős szerkesztőjét reggel 6.45-kor hívta fel Kovács Zoltán sajtófőnöke, hogy a kormányszóvivő nem tud bejönni a műsorba, mert karambolozott az autójával. Kovács Zoltán lett volna az első vendég, 6.55-től, de a Mokka rutinos szerkesztői felkészültek az ilyen helyzetekre,  és éppen emiatt a vendégeket mindig arra kérik, hogy fél órával az adásba kerülés előtt érkezzenek meg. Így nem okozott gondot előrébb hozni a sorban utána következő vendégeket:
Szakál Ferencet, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagját, Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, illetve Darabos Tamást, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatóját.