Jöhet a pesti fonódó

Vágólapra másolva!
A dunai hajózás fejlesztéséről, a 3-as metró felújításáról és a pesti fonódó villamosról is beszélt a Budapestinfón Tarlós István főpolgármester.
Vágólapra másolva!

2019. szeptember végére fejeződhet be a 3-as metró felújítása, de már három hónappal korábban a felújított szerelvények közlekedhetnek - jelentette be a Budapestinfón Tarlós István. A főpolgármester szerint két és fél év alatt, több mint egymilliárd forintból valósulhat meg a dunai hajózási projekt, amire a tervezett olimpia miatt is nagy szüksége van a városnak.

A H7-es HÉV kiváltásáról beszélt a főpolgármester Forrás: MTI/Jászai Csaba

Tarlós István beszélt a csepeli HÉV-ről is. Azt mondta: a vonalnak számos problémája van, például nem éri el a belvárost, illetve nem csatlakozik egyetlen metróvonalhoz sem. A legfontosabb feladat, hogy a nagy kihasználtság miatt a csepeli vonalon jelenlegi 6-7 perces követési időt rövidíteni kell, másfél-két perces közlekedést kell villamossal biztosítani.

Önmagában a kettes villamossal nem lesz elegendő összekötni a vonalat

- mondta Tarlós.

Az elképzelés szerint a csepeli HÉV-et a Közvágóhíd térségében összekötnék az 1-es villamos vonalával, a körúton pedig a 4-es és 6-os villamos közül csak az egyik menne át Budára, a másik Buda helyett továbbmenne Csepelre.

- fogalmazott a főpolgármester. A csepeli villamosról még sem pontos összeget, sem pedig pontos terveket nem lehet mondani, csak vizsgálják, hogyan lehetne megvalósítani. Az egész témát a budapesti olimpiai pályázat hozta fel - mondta Tarlós István.