Jeges tóba lökött egy diákot a Fővárosi Állatkert gondozója

2016.02.06. 15:57

A fiú osztálykiránduláson vett részt, amikor az eset történt. A gondozónak az nem tetszett, hogy a fiú a cipője orrával piszkálja a jégdarabokat a tóban, ezért belerúgott a fiúba, aki ettől a vízbe esett. A fiú édesanyját később felhívta a gondozó, azt mondta, nevelési célzattal rúgott bele a gyerekbe. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője közölte: ha igaz a történet, akkor levonják a személyi konzekvenciákat. 

Tóba lökött egy diákot a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik munkatársa - írta meg a Blikk. A fiú az osztálytársaival a nemrég olvadásnak indult jég darabjait piszkálta cipőjével a tóba, amikor egy állatkerti munkaruhát viselő férfi nekirontott, és belerúgott a hátsójába.

A fiú a rúgástól a vízbe esett. Az esetet látta a fiú tanárnője, akitől az Állatkert másik munkatársa elnézést kért. A fiú édesanyja felhívta az Állatkertet, hogy magyarázatot kérjen a történtekre, neki azt mondták, hogy voltak már hasonló problémáik ezzel a kollégával. 

Tóba rúgott egy fiút az Állatkert egyik gondozójaForrás: MTI/H. Szabó Sándor

 Az igazi meglepetés azonban csak ezután jött, ugyanis az anyát felhívta az ominózus gondozó, és azzal magyarázta tettét, hogy 

a gyerek rosszul viselkedett, de ő móresre tanította, és ha ebből tanul, akár még tisztességes felnőtt is lehet belőle.

Az eset után Hanga Zoltán szóvivő belső vizsgálatot rendelt el, mint mondta, ha igaz a történet, akkor levonják a személyi konzekvenciákat.