A Fidesz-KDNP aktivistái zsákutcát jelző táblákkal, csőd felirattal fogadták Tóbiás Józset, az MSZP pártelnökét a salgótarjáni MSZP-iroda előtt. A Fidesz szerint Tóbiásnak bocsánatot kellene kérnie, mivel félrevezi a salgótarjániakat. A kormánypárt szerint az előző fideszes önkormányzat plusz 940 millió forint többlettel adta át a város kasszáját a szocialistáknak, mégis 14 hónap alatt elérték, hogy csőd szélére jutassák a Salgótarjánt.

Jakab Jácint fideszes önkormányzati képviselő (j) a szocialisták ellen demonstrálók között Tóbiás József sajtótájkoztatója előttForrás: MTI/Komka Péter

Tóbiás József úgy fogalmazott: a 2014 előtti fideszes városvezetés és az öt éve kormányzó Fidesz minden eszközt és lehetőséget megadhatott volna ahhoz, hogy a város a saját erejét ne arra fordítsa, hogy az alapszolgáltatások fenntartását biztosítsa az itt élőknek, hanem fejlesztéseket hajtson végre, hiányokat pótoljon oktatási, szociális vagy kulturális területen.

Vörös csillag

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldal elszállította azt a salgótarjáni plakátot, amin a Munkáspárt 2006 stilizált vörös csillagos logója szerepelt. A hirdetést a December 8-a tér sarkában helyzeték el. Ezen a téren az 1956-os sortűzben legalább 131 ember meghalt. Simon Tibor, a Fidesz jelöltje szerint a plakát sérti az áldozatok emlékét. Fekete Zsolt, a baloldal közös jelöltje elnézést kért.