Húsz év után emeltek vádat az újpesti mészárlás ügyében

Vágólapra másolva!
Közel húsz év után emelnek vádat egy budapesti családi mészárlás ügyében: egy libanoni férfi a feltételezett elkövető, a rablógyilkosság során megöltek egy újpesti nőt és hétéves fiát is.
Vágólapra másolva!

Két évtizede lezáratlan gyilkossági ügy végére kerülhet pont hamarosan: a Fővárosi Főügyészség több emberen elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy libanoni állampolgárságú férfival szemben.

Koszt és kvártély

Vádiratuk szerint a férfi még 1996 februárjában érkezett Magyarországra, és áprilistól egy újpesti, kisgyerekes család otthonában élt – egyezségük szerint a háziak szállást és kosztot adtak a befogadottnak, ő pedig ezért családi üzletben vállalt munkát.

Végül mindössze egy hétig laktak együtt, a családfő ezután ismeretlen okból elküldte a férfit. A vádlott haza akart térni Libanonba, de az útra nem volt elegendő pénze – ekkor

úgy döntött, hogy akár erőszakkal pénzt szerez szállásadóitól.

Megkéselte a gyereket is

Április 15-én a késő esti órákban be is tört hozzájuk, egy ablakot befeszítve jutott be a családi házba. Azt tudta, hogy nincs egyedül: kést szerzett, és

a nappaliban pihenő anyát és hét éves fiát is összeszurkálta

az áldozatok perceken belül életüket vesztették - áll a vádiratban.

A tettes ezután különböző értéktárgyakat pakolt össze a lakásból, és elmenekült a helyszínről – zsákmányát már másnap eladta, repülőjegyet vett, és azonnal elhagyta az országot.

Sokáig keresték

A rendőrség rögtön elfogató parancsot adott ki ellene, de megtalálásához így is 18 év kellett: végül nemzetközi elfogató parancs alapján, Svájcban kapták el 2014 októberében. A magyar hatóságokhoz 2015 februárjának adták ki, a libanoni férfit azóta is előzetes letartóztatásban tartják.

Ha a bíróság helyt ad a vádaknak, a férfit életfogytiglani fegyházra ítélhetik, és kiutasíthatják Magyarország területéről.