Óbuda kijjebb tolná Budapest határát

Bús Balázs bizottsági ülés FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY Budapest, 2012. október 16.
Bús Balázs, a testület kereszténydemokrata tagja az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén a Képviselői Irodaházban 2012
Budapest, 2012. október 16. Bús Balázs, a testület kereszténydemokrata tagja az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén a Képviselői Irodaházban 2012. október 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Módosítaná Budapest jelenlegi közigazgatási határát Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint a kerület szélein lévő lakótelepek inkább a fővároshoz kapcsolódnak.
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálná Budapest határait Óbuda polgármestere - írja a Népszabadság.

Bús Balázs polgármester szerint a kerület szélein

több olyan lakónegyed is kialakult az elmúlt években, amely sokkal inkább kapcsolódik a fővároshoz,

mint ahhoz az agglomerációs településhez, amely az egykori külterületet belterületbe vonta, lehetővé téve a beépítését.

Bús Balázs polgármester felülvizsgálná Budapest határait Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az új negyedekben élők zöme a kerület infrastruktúráját használják, beleértve az utakat, oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket, miközben ezek működtetéséhez az agglomerációs települések egyetlen fillérrel sem járulnak hozzá - írja a lap.

A cikk szerint a városhatár módosításához parlamenti döntésre és esetenként népszavazásra lenne szükség, így megvalósulásához nem fűz túl sok reményt Óbuda vezetője.