Egy több mint két évvel ezelőtt eltűnt személy megölése miatt tartóztattak le két férfit, egyikük Gál Roland, a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője, aki egyébként a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának az elnöke. Felfüggesztette a Fidesz Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát – közölte pénteken Kósa Lajos.

A dunaújvárosi önkormányzati egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a rendőrség a honlapján. A helyi Castellum.do nevű online újság írt először arról csütörtök este, hogy Gál Roland önkormányzati képviselő a két gyanúsított közül az egyik. 

A lap értesülését az Indexnek az önkormányzat egyik névtelenséget kérő képviselője is megerősítette. 

Megalapozott a gyanú

A rendőrség csütörtök este annyit közölt, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el.

Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, mindkét gyanúsított dunaújvárosi, az egyiknek Sz. J., a másiknak G. R. a monogramja, mindkettő ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A Castellum tudni véli, hogy egy „Dunaújvároshoz ezer szállal kötődő”, több mint két éve eltűnt vállalkozó, Molnár Antal az áldozat. Molnár eltűnéséről korábban már jelent meg egy cikk a Dunaújváros Online-ban.

Gál Roland egyébként a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. 2013-ban azzal került be a hírekbe, hogy kis híján balesetet okozott.

Felfüggesztették

Felfüggesztette a Fidesz Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát – közölte Kósa Lajos. Azt mondta: Gál Roland tagságát felfüggesztették, és ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát „semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá”. Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben – mondta Kósa. 

Megdöbbentek

Dunaújváros önkormányzata és a Fidesz dunaújvárosi szervezete megdöbbenve értesült a rendőrség által közölt önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról. A Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland, önkormányzati képviselő Fidesz tagsági jogviszonyának, illetve önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését – közölte az Origóval az önkormányzat.