Kósa Lajos újabb akciót jelentett be

2016.02.12. 11:40

A Fidesz–KDNP azt kezdeményezi, hogy a parlament tartson politikai vitanapot a migrációról, a kötelező betelepítési kvótáról – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. 

A háromnapos kihelyezett tanácskozás után a politikus azt is megerősítette: kérik a kormányt, indítson tájékoztatási kampányt a külföldre utazóknak, elsősorban a fiataloknak, felhívva a figyelmet a veszélyekre, a mindennapok közbiztonsága ugyanis rendkívüli mértékben romlott Európában. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Kósa Lajos bejelentette, a Fidesz politikai vitanapot kezdeményez a migrációrólFotó: Marton Szilvia - Origo

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azt mondta a tájékoztatón, hogy a kötelező betelepítési kvóta terve a kultúrára és a biztonságra nézve is veszélyes. 

Kósa: A pedagógusok sem egységesek

A Fidesz–KDNP minden oktatási kérdés megvitatására nyitott, de úgy látják, hogy több felvetésben a pedagógustársadalom sem egységes – mondta Kósa Lajos. A politikus a bérjellegű követelésekkel kapcsolatban jelezte: a pedagógusok a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelésben részesültek az elmúlt időszakban. 

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy nemzetközi összehasonlításban a magyar diákok leterheltsége alacsonyabb az átlagnál. Az új tankönyvrendszerről azt mondta, hogy az jelentős költségcsökkentést eredményezett a családoknak.