Új roma állást talált ki a kormány

Farkas Flórián; felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2014. október 9. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón az ORÖ budapesti székházában 2014. október 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió melletti új - roma és társadalmi felzárkózási ügyekért felelős - szakdiplomata-álláshely létesítéséről hozott határozatot a kormány.
Vágólapra másolva!

A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a roma és társadalmi felzárkózási ügyekkel kapcsolatos diplomáciai feladatok színvonalas ellátása, valamint az Európai Unió intézményeivel való kapcsolattartás és eredményes érdekérvényesítés érdekében

Magyarország szakdiplomatát nevezzen ki március elsejei hatállyal Brüsszelbe.

Az intézkedés végrehajtásáért a Miniszterelnökséget vezető miniszter a felelős. Egyben a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a nemzetgazdasági miniszter figyelmét a szakdiplomata kihelyezésével kapcsolatos költségek fedezésére.

Eszerint 2016-ban a személyi juttatásokra és járulékaikra 30,9 millió, 2017-ben pedig 40,4 millió forint jut. A dologi kiadások fedezésére 2016-ban 9 millió 420 ezer forintot, 2017-ben pedig 10,4 millió forintot használhat fel a Miniszterelnökség. A kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnöki látta el kézjegyével.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd