Mától jelennek meg az utcákon Simicska Lajos hirdetőfelületein Gyurcsány Ferenc pártjának plakátjai. Kétszáznál több reklámot vásárolt a Demokratikus Koalíció a Mahir Cityposter Kft.-től - értesült az Origo.

Simicska Lajos hirdetőcége reklámozza Gyurcsány Ferencet és pártját, a Demokratikus Koalíciót (DK).  A hirdetések kihelyezését hétfőn reggel kezdik, és kétszáznál több plakát jelenik meg a pártelnök arcmásával a következő napokban az utcákon - értesült az Origo.

Miért éppen Simicskáék?

Megkerestük a DK-t, hogy megtudjuk: miért éppen az Orbán Viktorral háborúban álló milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó hirdetőcég felületeit választották. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az Origónak azt mondta, azért, mert "a DK - ellentétben a miniszterelnökkel - ugyanazt gondolja a világról, mint amit mond".  

Ezt a plakátot teszik ki kétszáz példánybanForrás: Origo

A DK abban a Sokak Magyarországában hisz, amelyben nem a kapcsolatok, a párthovatartozás vagy a rokoni szálak döntik el a megbízásokat, hanem a szabad verseny.  A DK előzetes árajánlatot kért a fővárosi hirdetéspiac szereplőitől a plakátok kihelyezésére, a legjobb, legolcsóbb ajánlatot pedig a Mahir Cityposter Kft. tette - mondta Gréczy.

Ezek azok a plakáthelyek

A Simicska-érdekeltségű Mahir Cityposter legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az Orbán–Simicska-háborúban tavaly ősszel a vállalkozó vesztett egy csatát, mikor a főváros felbontotta a fővárosi hirdetőoszlopokra vonatkozó, 25 évre szóló szerződést a Mahir-céggel. 

Január: itt még éppen elszállítani készülnek a Mahir-oszlopotFotó: Polyák Attila - Origo

Azzal pedig, hogy idén januárban a főváros el is kezdte bontani Simicskáék hirdetőoszlopait, megindult a budapesti plakátháború. Ez addig tartott, míg a bontást a bíróság meg nem tiltotta, a per még folyik. Időközben viszont a Mahir elkezdte visszaállítani az oszlopait.