Rövid a BKV válasza a lyukőrzők ügyében

kökiőr BKK-BKV-KÖKI terminál metrószerelvényeket graffiti művészektől távoltartó biztonsági őrök a ferihegyi gyorsforgalmi úton.
BKK-BKV-KÖKI terminál metrószerelvényeket graffiti művészektől távoltartó biztonsági őrök a ferihegyi gyorsforgalmi úton.
Vágólapra másolva!
A BKV szerint nem lehet kiváltani az élőerős vagyonvédelmet, ezért kell, hogy naponta négy ember felváltva őrizzen egy kapu alatti rést Kőbányán.
Vágólapra másolva!

Igyekeznek minimalizálni és megszüntetni a BKV területére való illetéktelen behatolás lehetőségét, de ez nem váltja ki az élőerős vagyonvédelmet - ezt írta lapunknak a közlekedési vállalat. Arra voltunk kíváncsiak,

miért nem fedik le azt a rést,

amit naponta négy biztonsági ember őriz Kőbánya-Kispestnél?

Négyen őrzik felváltva a rést a pajzson Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Múlt héten írtuk meg, hogy hónapok óta ácsorognak hóban, esőben, kánikulában a biztonsági őrök egy betonfal mellett, hogy őrizzenek egy vaskaput, ami alatt

a graffitisek bemásznak és lefestik a kihúzó vágányokon pihenő szerelvényeket.

Az őrök télen óránként, jobb időben pedig kétóránként váltják egymást hajnal négy és éjfél között.

Korábban építettek maguknak egy bódét, ahova behúzódhattak, de ezt elbontatták velük, mert szolgálat közben állniuk kell.

Itt a válasz

A BKV-t megkérdeztük, hogy nem lenne-e egyszerübb befedni ezt a rést? Most érkezett meg a válasz.

- A BKV területeire való illetéktelen bejutási lehetőségeket természetesen igyekszünk minimalizálni, megszüntetni.

- írta az Origónak a cég. Az őrök nem a BKV-hoz tartoznak, hanem Pintér Sándor korábbi cégéhez, a Civil Biztonsági Szolgálathoz.

Az is kiderül, hogy az ehhez hasonló "élőerős őrzéssel kombinált vagyonvédelem" a BKV egész területén alkalmazott módszer, amiért tavaly 1 586 061 893 forintot fizetett a cég.