Pénzbírságot kapott az élettársát megverő Balogh József

2016.02.17. 08:48

Balogh Józsefet, Fülöpháza független polgármesterét súlyos testi sértés bűntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Kecskeméti Járásbíróság szerdán kihirdetett ítéletében. 

Szerdán reggel a kecskeméti bíróság első fokon meghozott ítéletében testi sértésért 420 ezer forintos pénzbírságra ítélte Fülöpháza polgármesterét. Balogh Józsefet ezen túlmenően 256 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság – olvasható a Baon.hu oldalán. 

Vak komondor

Balogh Józsefet azzal vádolta az ügyészség, hogy 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket szenvedett. A politikus ebben az időben a Fidesz parlamenti képviselője volt. 

Első fokon elítélték Balogh Józsefet, akit élettársa megverésével vádoltakForrás: Origo

A polgármester akkor azt mondta, az élettársa a sérüléseit úgy szerezte, hogy átesett a család 80 kilós vak komondorán.  A botrány miatt kilépett a Fideszből, azonban polgármesteri tisztségétől nem vált meg, sőt, 2014-ben a település újraválasztotta.  

Felfüggesztett börtönt kért

Az ügyészség szerint minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Balogh József elkövette a bűncselekményt, és vétkét még az is súlyosbítja, hogy politikusként tevékenykedik. Az ügyész szerint ugyanis a közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk, különösen olyan helyzetben, amikor a társadalomban erősen jelen van a családon belüli erőszak. Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést, a védőügyvéd pedig próbára bocsátást kért. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK