Lekapcsolta a villanyt, és elkezdődött a mészárlás: a vádlott több mint húsz szúrással gyilkolhatta meg a NAV egyik ellenőrét, életveszélyesen sérült az áldozat kollégája is.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 36 éves férfi ellen, aki a vádirat szerint 2015- ben különös kegyetlenséggel megölt egy NAV-ellenőrt, kollégáját pedig életveszélyesen megsebesítette.

Adósság miatt keresték

A főügyészség közleményében emlékeztet, a budapesti férfi 2009-től nagyobb összegű, rendezetlen adóhátralékot halmozott fel, ezért a Nemzeti Adó-és Vámhivatal végrehajtási eljárást indított ellene.

Az adóhatóság két munkatársa 2015. február 23-án jelent meg a vádlott XX. kerületi lakóhelyén, ahol a férfi szüleivel élt.

Sötétben várakozott

Az ellenőröket a szülők kísérték be a 36 éves férfihoz, aki nem volt hajlandó együttműködni és az NAV-munkatársak többszöri kérésére sem kapcsolta fel a villanyt.

A félhomályban fegyverkezett fel, majd vagdalkozni kezdett a támadó. A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Ehelyett inkább kidobta az udvarra a végrehajtók aktatáskáit – majd, a sötétséget kihasználva lopva késeket húzott elő saját táskájából. Ekkor kezdődött a vérontás:

a félhomályban két késsel támadó vádlott mindkét ellenőrt megszúrta.

Csapdába kerültek

A NAV-osok kirohantak az udvarra, de a bezárt kapu miatt nem tudtak elmenekülni, a férfi pedig folytatta a szurkálást, 

az egyik ellenőrt több mint húszszor döfte meg,

az áldozat perceken belül életét vesztette.

Kukát használt pajzsként

A NAV másik munkatársa is életveszélyes szúrásokat kapott, életét csak az mentette meg, hogy

egy kukával védeni tudta testét,

és mobilon a mentőket is értesítette. A támadó időközben elvesztette érdeklődését, visszament a családi házba.

A vádlott jelenleg ideiglenes pszichiátriai kényszergyógykezelésen vesz részt- a Fővárosi Főügyészség vádiratával ezt a kezelést tartósítaná.