Hétfőn 19 fok is lehet

2016.02.21. 15:27

Tavaszias, napos idővel indul a hét, de csütörtökön már havas esőre, a hegyekben pedig havazásra lehet számítani. 

Hétfőn túlnyomóan napos idő lesz, legfeljebb eleinte lehetnek felhősebb, északnyugaton foltokban ködös tájak, illetve a délután megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti néhol a napsütést - írja a Met.hu. Csapadék nem valószínű.

Virágzik egy mandulafa VillánynálForrás: MTI/Sóki Tamás

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 8 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 19 fok között valószínű.

Kedden már nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen valószínű eső, zápor.

A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

A hétvégére visszatér a tél

Szerdán reggel még erősen felhős vagy borult lesz az ég,

majd délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, és naposra fordul az idő.  A déli órákig a déli és keleti országrészben még többfelé valószínű eső, zápor, majd legfeljebb futó zápor alakulhat ki néhol.

Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, helyenként átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön délután délnyugat felől több helyen valószínű eső, a magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Szombaton is marad a változóan felhős idő, helyenként kisebb eső, havas eső, a hegyekben pedig havazás is lehet.