Népszavazás a földekről: folytatódik az árverés

Gőgös Zoltán - MSZP - Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án Gőgös Zoltán - MSZP - Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Gőgös Zoltán - MSZP - Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Vágólapra másolva!
Annak ellenére is folytatódnak a földárverések, hogy a Kúria zöld utat adott annak a népszavazási kérdésnek, hogy megtiltsák az állami földek értékesítését – tudta meg az Origo. 
Vágólapra másolva!

A Földművelésügyi Minisztérium nem fordul az Alkotmánybírósághoz annak kapcsán, hogy a Kúria zöld utat adott egy népszavazási kezdeményezésnek, ami az állami földek eladásáról szól. A minisztérium azt is közölte az Origóval, a földárverések március 1-jével folytatódnak, újabb 140 ezer hektár állami föld értékesítésére kerül sor változatlan feltételekkel és áron, hiszen a kormány célja az, hogy a föld azé legyen, aki megműveli.

Gőgös: Összegyűjtjük a 200 ezer aláírást

Mint arról korábban beszámoltunk, megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést. A referendumot Gőgös Zoltán, az MSZP képviselője kezdeményezte.

Gőgős Zoltán, a népszavazás kezdeményezője az Origónak azt mondta, hogy négy hónapjuk van arra, hogy összegyűjtsék a szükséges aláírás-mennyiséget. A szocialista politikus bízik abban, hogy

a párt össze tudja gyűjteni a 200 ezer érvényes aláírást,

így meg lehet majd tartani a referendumot. Szólt arról is, hogy a mostani folyamatot csak az Alkotmánybíróság akaszthatja meg, de az aláírásgyűjtést az nem érinti.

Gőgös Zoltán bízik benne, hogy 200 ezer aláírást össze tudnak gyűjteni Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az MSZP-s képviselő arról is beszélt, hogy szívesen fogadják bármelyik szervezet segítségét a szignók gyűjtésében, de megkeresni nem fognak senkit. Azt elképzelhetőnek nevezte, hogy Kész Zoltán jelenleg is futó kérdéséhez csatlakoznak, amiben most lehet aláírásokat gyűjteni. Gőgös Zoltán szerint elég nagy az ellenállás az állami földek értékesítésével kapcsolatban, így nem tart attól, hogy nem gyűlik össze elég aláírás.