Megszólalt Rogán Antal szomszédja

Pasa Park, itt található Rogán Antal otthona
Vágólapra másolva!
Már 2003 óta dolgozunk az államnak és nyerünk közbeszerzéseket – mondta Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja a Magyar Időknek adott interjújában. A vállalkozó szerint külföldön is megállják a helyüket.
Vágólapra másolva!

Büszke vagyok, hogy érdekeltségeim a külföldi multicégek mellett lehetőséget kaptak és hogy éppen most öt országra szóló megbízást nyertek el egy londoni tenderen – többek között erről is beszélt Csetényi Csaba a Magyar Időknek. Rogán Antal szomszédja nem minden vállalkozásával akar nyereséget termelni, meggyőződése, hogy szükség van nonprofit projektekre is.

Csetényi: Nem kellett a lakcímkártyámat indítani

Csetényi szerint akik támadják, azok is tudják, hogy minden alkalommal nyílt tenderen nyerték a munkáikat, ahol másnak is nyitva állt a kapu, hogy versenybe szálljon. Szerinte aki a pályán nem tud eredményes lenni, az a kispadon rugdossa a többiek bokáját. Arra a kérdésre, hogy milyen viszonyban van Rogán Antallal azt felelte:

Sosem láttam még Rogán Antalt füvet nyírni.

Nem szervezünk közös programokat, de ha szerveznénk, annak sem lenne semmilyen hatása a cégeim üzleti eredményére – mondta Csetényi.

Pasa Park, itt található Rogán Antal otthona Fotó: Origo

Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól – mondta a cégvezető. Miért gondolja azt bárki is, hogy csak multinacionális cégek nyerhetnek tendereket? – tette föl a kérdést a vállalkozó. Szerinte az elmúlt években a médiavásárlási piac 93 százalékát multinacionális cégek uralták Magyarországon. Ezen az arányon a mi sikerünk sajnos csak alig változtatott – mondta Csetényi.

Botrány lett volna, ha nem nyernek?

Az interjúban arról is beszélt, hogy a piaci versenyben erősödtek meg annyira, hogy 2003 óta az államnak is dolgoznak, és nyernek közbeszerzéseket. Már a kezdetektől a honlapunkon gyűjtjük és bárki számára láthatóvá tesszük, hogy milyen közbeszerzéseken indultunk, abból mit veszítettünk el és mit nyertünk meg – mondta a vállalkozó.

Vizsgálódna a DK

A DK szerint felháborító, hogy az elmúlt hat évben nem csak a fideszes politikusok és családjaik, hanem a politikusok szomszédjai is milliárdos vagyonokra tettek szert. A DK szerint a kormányváltás utáni független igazságszolgáltatásnak egyenként kell majd kivizsgálnia a fideszes politikusok, rokonok és szomszédok közbeszerzéshez, földhöz, és trafikhoz jutását.

„Nekünk két évtizedes trafikos múltunk volt, de minket, ugye,

trafikmutyistának bélyegeztek,

mert mi nyertünk a pályázatokon. Szerintünk meg az lenne a világbotrány, ha nem nyertünk volna" – mondta Csetényi.