Megszólalt Erdősi Lászlóné

2016.02.25. 11:59

A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné közölte, határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta. A kigyúrt kopaszok hathatós támogatásáról nem beszélt.

A kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg - írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Erdősi Lászlóné segítője társaságában távozik a Nemzeti Választási Iroda épületébőlForrás: MTI/Balogh Zoltán

Kopaszok gyűrűjében

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Noha Nyakó István, az MSZP politikusa előbb érkezett az irodába, a kérdését mégis Erdősi Lászlóné érvényesíthette elsőként, ugyanis a szocialista politikust több kopasz, kigyúrt férfi akadályozta.

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK