11 év fegyházat kapott a gyerekét az ablakon kidobó nő

2016.02.25. 13:06

Másodfokon is tizenegy év fegyházra ítélték emberölés kísérlete miatt azt a nőt, aki 2014 márciusában kilökte hatéves gyermekét második emeleti lakásuk ablakából. A Győri Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly szeptemberi elsőfokú döntését, az ítélet jogerős.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az asszony egy operáció után alig mozdult ki otthonról, visszahúzódó életvitelre rendelkezett be, és a kislány nagyon sokat hiányzott az óvodából. Az anya az óvoda vezetőjével sem volt hajlandó beszélni, ezért a gyámhivatal védelembe vételi eljárást indított.

Nem akarta, hogy elvegye a gyámhivatal a gyerekét, ezért kilökte az ablakon. (Képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock

A nő attól tartott, hogy a gyámhivatal elveszi tőlük a kislányt, ezért arra jutott, hogy ezt csak úgy kerülheti el, ha mindkettejük életét kioltja. Kilökte a gyermeket a 8,6 méter magasan lévő, második emeleti gyermekszoba ablakán, majd utána ugrott. Mindketten életben maradtak, de a kislány többszörös koponyatörést, csigolya- és keresztcsonttörést, valamint súlyos zúzódásokat szenvedett. A gyerek hosszú ideig életveszélyes állapotban volt, és agysérülései miatt maradandó fogyatékossága lett.

Az anya szülői felügyeleti jogát megvonták. A nő legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett felmentésért, illetve enyhítésért. A vádlott a fellebbezését később visszavonta.