Lemondott sallangjairól Ózd jobbikos polgármestere

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere
Vágólapra másolva!
Lemondott felügyelő bizottsági tagságáról, és minden, nem polgármesteri pozíciójával együtt járó tiszteletdíjáról Janiczak Dávid, ózdi polgármester. A jobbikos politikus kíváncsian várja, hány fideszes polgármester követi a példáját.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a lakosság félrevezetésére aljas szándékkal elkövetett kommunikációs bűncselekmények áldozata lettem, ugyanis a kormánypárt oldaláról többször is korruptnak neveztek jogszerűen felvett javadalmazásomért - írta Facebook-oldalán Janiczak Dávid, ózdi polgármester.

Szinte mindenről lemondott

A Jobbik politikusa itt, és egy budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemondott felügyelő bizottsági tagságáról, a közbeszerzési döntéshozói tiszteletdíjáról, és a Sajó-Bódva Hulladékgazdálkodási Társulásban betöltött alelnöki pozíciójáról – bár utóbbival pénz nem is járt.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere Forrás: Janiczak Dávid Facebook oldala/Norbert Antal

"Számomra nem a pénz a fontos, hanem a szolgálat, amit az ózdiakért végzek. Érdeklődéssel figyelem mostantól az eseményeket, hány fideszes polgármester fogja követni példámat, és mond le a választott tisztségén kívüli, bár azzal esetleg összefüggő jövedelméről" - írta Janiczak Dávid.

Havi egymillióból is szegény

Mint arról az Origo nemrég, a vagyonnyilatkozatok leadásakor beszámolt, szinte semmije nincs Ózd jobbikos polgármesterének, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban 2014-ben két polgármester-választáson is a Fideszt meggyőző fölénnyel legyőző, 29 éves Janiczak Dávidnak. Pontosabban megtakarítása van csak kevés, autója viszont annál több. Megtakarítása 280 ezer forint, de

kocsija három is van: Suzuki Swift, Rover 75-ös és egy Fiat Barchetta - utóbbit tavaly nyáron vette.

/i/1602/2016020120150315-budapest-jobbik-janiczak-david.jpgJaniczak Dávidpolgármester, ÓzdJobbikhttp://origo.hu/attached/2016020120.pdf972.323Janiczak havi 621 ezres polgármesteri tiszteletdíja több más tétellel egészül ki majdnem egymillióra.280.0004.500.000Banknak 2,1 millióval, magánszemélyeknek 2,4 millióval tartozik.Résztulajdonosa egy 233 négyzetméteres ózdi udvarnak, rajta egy garázzsal, valamint egy szintén ózdi, 800 négyzetméteres kertnek.

A polgármester korábbi vagyonnyilatkozata már nem lelhető fel a város honlapján, de a legfrissebből kiderül, hogy

igazi álláshalmozó: több tisztsége után havonta összesen csaknem egymillió forintot keres.

Janiczak polgármesteri illetménye 621,5 ezer forint, ehhez 96,6 6 ezer forint közbeszerzési bizottsági tiszteletdíj társul, ami kiegészül 89,7 ezer forint költségtérítéssel, valamint további 40 ezer forinttal, amit az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért kap és 124,4 ezer forinttal, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagjaként vehet fel.

Fideszes politikus bírálta

Riz Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője múlt héten támadta meg Ózd jobbikos polgármesterét, mert szerinte Janiczak Dávid öt helyről vesz fel jövedelmet, s ez az összeg nem arányos az elvégzett munkával.