Rogán Antal képmutatónak nevezett egy ellenzéki képviselőt

2016.02.25. 13:00

Varju László, független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa „Mennyi közpénzt kapott Andy Vajna a fideszes médiabirodalomhoz?" címmel intézett írásbeli kérdést Orbán Viktorhoz. A kormányfő helyett Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke válaszolt. Képmutatónak nevezte a képviselőt.

Rogán Antal szerint Andy Vajna nem kapott közpénzt a médiavásárlásához, a magyar kormány ugyanis nem folytat hitelezést. A Magyar Export-Import Bank piaci alapon, független szakmai megfontolások alapján döntött a hitelek kihelyezéséről.

Nőttek a bevételek

A miniszterelnöki kabionetfőnök emlékeztetett: a kaszinókoncesszió bevezetése óta az állam bevételei nőttek. A játékkaszinók éves összesített játékadóalapja 2010-ben 6,3 milliárd, 2012-ben, 7,9 milliárd, 2013-ban 15,3 milliárd, 2014-ben pedig 19,4 milliárd forint volt.

Rogán AntalForrás: MTI/Balogh Zoltán

Sajtóhírekre hivatkozott

Ez után Rogán már azt írta, hogy képmutató, ahogy Varju László politikai haszonszerzésből egy kérdésnek álcázott képtelenséget fogalmaz meg,  egyben emlékeztette a képviselőt, hogy sajtóhírek szerint ő volt az, aki pártmédiát hozott létre az Euroatlanti Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. nevű cégén keresztül.

Visszakérdezett

"Azt is lehetett olvasni a sajtóban, hogy magát függetlennek beállító online híroldalt gründolt Hírhatár néven. Arról azonban, hogy pártjának médiaépítkezését milyen forrásból finanszírozta, Ön azóta sem nyilatkozott, ezért arra kérném, hogy a saját háza táján kezdje a rendrakást. Egyúttal kérje meg pártelnökét is, hogy minden információt hozzon nyilvánosságra cége brüsszeli megbízásaival kapcsolatban" - írta Rogán Antal.

A teljes levelet itt olvashatja el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK