Péntek reggel hét óra körül Rákos és Kőbánya felső állomás között leszakadt a vasúti felsővezeték. A vonatok emiatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek. Akár egyórás késések is előfordulhatnak.

Egyszerre két vasútvonalon is káosz alakul ki péntek reggel a közlekedésben: A Budapest-Keleti–Újszász–Szolnok és a Budapest-Keleti–Gödöllő–Hatvan–Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatok késnek rengeteget a felsővezeték szétszakadása miatt. 

A vezeték Rákos és Kőbánya felső állomások között sérült meg. 

A MÁV Start Zrt. azt írja közleményében, hogy a vonatok 30-40 percet késnek. A Vonatinfó térképen az látszik, hogy van olyan járat, ami már 50 perces késéssel halad Budapest-Keleti pályaudvar felé. 

A távolsági vonatok mindenhol megállnak a Miskolc felé vezető vonalonForrás: MTI/Illyés Tibor

Az egyvágányú közlekedés miatt ráadásul ki is maradnak vonatok. A csak Gödöllőre és Sülysápra közlekedő járatokat egyelőre leállította a MÁV Start Zrt. Helyettük a Hatvanig járó zónázó vonatokkal és a távolsági vonatokkal lehet utazni, mert azok 

minden állomáson és megállóhelyen megállnak. 

A vasút honlapján megjelent közleményben az olvasható, hogy a helyreállítást megkezdték a szakemberek, de a munka várhatóan jó néhány órát igénybe vesz majd.