Hajráznak a politikusok a salgótarjáni időközi választás előtt

Salgótarján Választás Simon Tibor Salgótarjáni időközi választás 2016 február. A képen Simon Tibor a FIDESZ jelöltje
Salgótarjáni időközi választás 2016 február. A képen Simon Tibor a FIDESZ jelöltje
Vágólapra másolva!
Vasárnap tartják az időközi polgármester-választást Salgótarjánban, amelyet azért kellett kiírni, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott szocialista polgármestere. 
Vágólapra másolva!

Simon Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje bízik a vasárnapi időközi salgótarjáni polgármester-választás sikerében, és szombati kampányzáró rendezvényén hangsúlyozta, hogy programja

Simon Tibor Salgótarján központjában tartott rendezvényén kiemelte: azt tapasztalta, hogy a munkahelyteremtés, a családalapítással kapcsolatos támogatások, a lakhatás feltételeinek javítása, a tömegközlekedés, az egészségügy és a közbiztonság megerősítése lenne a legfontosabb a salgótarjániak szerint.

Simon Tibor választási plakátja Salgótarjánban Fotó: Polyak Attila - Origo

"Látható, hogy nagyon sok ember szerint változásra van szükség Salgótarjánban. Köszönöm mindenkinek, aki eddig segítette a kampányt és bízom benne, hogy a lakosság tudja: az a program, amit szeretnék megvalósítani, a város érdekeit szolgálja" - fogalmazott.

Hozzátette: minden lakossági kérést és javaslatot meghallgatott és meghallgat. Végül arra kért minden választópolgárt, hogy élve demokratikus jogával, menjen el vasárnap szavazni.

Tóbiás: Salgótarjánt nem lehet megvásárolni

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Salgótarjánt nem lehet megvásárolni, a város békét akar és építkezni akar.

Tóbiás József szombaton a nógrádi megyeszékhely főterén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a kormány magára hagyja a várost, de az

elindult az építkezés útján, és a szocialisták ezt az építkezést kívánják támogatni.

Salgótarján vasárnap választ; a Dóra Ottó volt polgármester által másfél évvel ezelőtt megkezdett békés építkezés, vagy az ellenfeleink által folytatott háború, gyűlöletkampány között választ - hangsúlyozta.

Semmit nem tud elvenni a kormány, ami a városé, a kilencmilliárd forintos európai uniós támogatásról a város fog dönteni - mondta az MSZP elnöke.

Tóbiás József pártelnök is kampányolt Fekete Zsolt mellett Fotó: Polyak Attila - Origo

Tóbiás József szerint a baloldal jelöltje, Fekete Zsolt a garancia arra, hogy nem "fideszes módra" zajlik majd a fejlesztés, hogy a "haveroknak, rokonoknak" fejlesztési forrásokat adjanak. A pénzt a kultúrára, az oktatásra és a munkahelyteremtésre fordítják - hangsúlyozta.

Több száz piros dzsekis aktivista és politikus volt a főtéren, ahol Tóbiás József arról is beszélt, hogy nagyon izgalmas hét zajlott az országban, "és azt kell, hogy mondjam, hogy nincs már bizodalom a Nemzeti Választási Bizottságban".

Elmondta, ez a bizottság felügyeli, hogy mi történik vasárnap Salgótarjánban. Ezért - megelőzve az esetleges visszaéléseket - egy

tiszta választási mozgalmat indítanak el szombaton a Facebookon

- közölte a szocialista politikus, aki szerint az oldalon mindenki elmondhatja, ha törvénytelenséget lát, és tapasztal. Jelezte, a baloldal pártjai minden szavazókörben ott lesznek, hogy biztosítsák a választás szabadságát.

Thürmer Gyula: siker, ha a Munkáspárt megelőzi a Jobbikot

A Magyar Munkáspárt elnöke elégedett lenne, ha sikerülne megelőznie a Jobbik jelöltjét a salgótarjáni vasárnapi időközi választáson, hiszen, mint kampányzáró rendezvényén fogalmazott, Salgótarján története során mindig baloldali város volt.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke és a párt jelöltje szombaton, a helyi vásárcsarnok előtt úgy vélte, hogy a salgótarjáni kampány méltatlan volt a nagy pártokhoz és tiszteletlen a salgótarjáni emberekkel szemben.

A Jobbik megelőzése a cél Fotó: Polyak Attila - Origo

Ismertette, hogy megválasztása esetén 8600 munkahely teremtését célozza meg Salgótarjánban, és polgármesterként a város működtetéséért dolgozó közmunkásokat is "valóságos munkásként" és minimálbérért alkalmazná, visszaadva ezzel a munkavállalók megbecsülését.

A Munkáspárt országosan is kétszázezer forintos minimálbért tartana elfogadhatónak

- mondta a pártelnök.