Készenlétben a rendőrök a menekültek miatt

2016.02.27. 18:49

Péntek délutántól készenléti szolgálatba helyezték a Bács-Kiskun Megyei és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság két határvadász bevetési osztályának hivatalos állományát a menekültek miatt – tudta meg az Origo. 

A rendőrség megerősítette a hírt, mint válaszukban írták: Papp Károly országos rendőrfőkapitány rendelte el a készenléti szolgálatot február 26-án délután négy órától. Tájékoztatásuk szerint a készenléti szolgálatot a szomszédos országoknak „az illegális migrációval összefüggésben bevezetett intézkedései” miatt vezették be. 

Arra a kérdésre, hogy milyen újabb fejleményre számítanak a menekültekkel kapcsolatban, azt írták, hogy folyamatosan elemzik a balkáni eseményeket, és ennek alapján intézkedtek. 

Pénteken arról állapodtak meg Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendőri vezetői, hogy naponta csak 580 migráns belépését engedélyeznék a balkáni országok határain. A menekültfolyam lassításának az a célja, hogy minden érkezőt a schengeni szabályoknak megfelelően le lehessen ellenőrizni – jelentette be a szlovén rendőrség. 

Rendőrök és tiltakozó menekültek a röszkei hangárnál tavaly szeptember 4-én. A mostani készenlétet a szomszédos országoknak „az illegális migrációval összefüggésben bevezetett intézkedései” miatt vezették beForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrség mellett a honvédség  is megerősítette a határvédelmet, páncélozott szállító harcjárműveket vezényeltek Mórahalom térségébe.

BTR-80 típusú páncélozott katonai harcjárművek járőröznek a magyar-szerb határ magyar oldalán, az ideiglenes biztonsági határzár mellett, Mórahalom térségében 2016. február 26-ánForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK