Hivatali vesztegetés miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. A feljelentés alapja egy hangfelvétel, amelyen egy roma képviselő arról beszél, hogy Farkas Flórián fizetést ígért neki, ha segít megbuktatni az akkori elnököt, Hegedűs Istvánt. 

Hegedűs Istvánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét szívinfarktus gyanújával kezelték kórházban, amikor ellenzéke rendkívüli közgyűlésen leváltotta őt és hivatalvezetőjét.

A felháborodott képviselők Vajda László vezetésével sajtótájékoztatón reagáltak a történtekre, ekkor hangzott el, hogy van egy hangfelvétel, amely szerint Farkas Flórián fizetést ígér azoknak, akik segítenek leváltani Hegedűst. Az egyik képviselőtől konkrét összeg is elhangzott: neki és lányának havi 350 ezer forintos fizetést ígértek, ha Farkas Flóriánt erősítik.

A hangfelvétel és sajtóbeszámolók alapján Tényi István tett feljelentést, ez után indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt.

Ma egyébként Ikotity István LMP-s képviselő Farkas Flórián miniszterelnöki biztos menesztését sürgette, válaszában Orbán Viktor miniszterelnök közölte:  Nincs ilyen szándékunk. Ön utazik Farkas Flóriánra, és ez az ő pozícióit erősíti. 

Farkas Flórián lassan egyedül maradForrás: MTI/Kovács Tamás