Így változik a budapesti tömegközlekedés márciusban

2016.03.01. 09:42

Márciusban érdemes lesz böngészni a BKV, illetve a BKK honlapját, mert több menetrendi változás is jön ebben a hónapban. Lesz nemzeti ünnep, húsvéti szünet, óraátállítás, sok vonalon pedig tavaszi menetrendet vezetnek be.

Márciusban érdemes lesz figyelni, mert több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben a fővárosban. A Clark Ádám téren a villamos-aluljáron dolgoznak éjszakánként. Lesznek módosítások március 15. és húsvét miatt is, március 27-én pedig az órákat kell átállítani.

Lezárják a körforgalmat

A Clark Ádám téren a villamos-aluljáró felújításának befejező munkálatai miatt éjszakánként forgalomkorlátozásra kell számítani.

22 órától hajnali 5 óráig lezárják a körforgalom északi részét, ezért a Fő utca a Jégverem utcától a Clark Ádám térig zsákutca lesz.

A körforgalom déli oldalát kétirányúsítják, azonban a Lánchíd utcából az Alagútba, valamint a Lánchídról a Lánchíd utcába nem lehet behajtani. A 16-os és a 105-ös (916) autóbusz Clark Ádám téri megállóját áthelyezik.

Sűrűbben járnak a hajók is

Március elsejétől jobb járatcsatlakozást biztosító menetrend-módosítások lépnek életbe a 901-es és a 960-as busz, továbbá 1-jén az 1-es villamos és a csatlakozó 103-as busz, a 85-ös busz, a 194-es busz, valamint a 196-os és a 196A busz vonalán. 

Március 6-tól hétvégente sűrűbben járnak a budai Várba közlekedő 16-os, 16A, valamint 116-os buszok. Az új menetrend várhatóan október végéig marad érvényben.

Március 6-tól sűrűbben járnak a BKV-hajókFotó: Origo

Emellett március 12-én tavaszi-őszi menetrendet vezetnek be más járatokon is. Sűrűbben fog közlekedni

  • a D11-es,
  • a D12-es
  • és a D13-as hajó,
  • a 2-es villamos,
  • a fogaskerekű,
  • valamint a 22A
  • és a 26-os busz.

Nemzeti ünnep és óraátállítás

Március 15-én, majd 27-én és 28-án a húsvéti ünnepek miatt is változásra kell számítani a tömegközlekedésben:

  • március 14-én a szombati,
  • 15-én a vasárnapi és ünnepnapi,
  • 24-én, 25-én és 29-én pedig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járművek.

Március 15-én a fővárosban több, útlezárásokkal is járó rendezvényt tartanak, emiatt számos járat útvonala változik majd.

Március 27-én óraátállítás

Március 20-án nyitva lesz több, főváros környéki hipermarket, ezért a BKK buszjáratokkal biztosítja a megközelíthetőségüket.

Buszok indulnak március 20-án a Budapest környéki hipermarketekhezForrás: MTI/Bruzák Noémi

Az Auchan Törökbálinthoz a 140B, az Auchan Maglódhoz a 162-es, az Auchan Fóthoz pedig a 224-es busszal lehet eljutni.

Március 27-ére virradó éjszaka tér át az ország a téli időszámításról a nyárira: hajnali 2-kor 3-ra kell előreállítani az órákat. Emiatt kimaradnak az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai, valamint további változások is lesznek egyes éjszakai járatok menetrendjében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK