Hadházy: A Klik listázza a hétfőn hiányzó gyerekeket

2016.03.02. 16:48

Hadházy Ákos úgy tudja, hogy a Klik bekérette azoknak a gyerekeknek a listáját, akik hétfőn nem voltak iskolában. A Klik közleményben tagadta, hogy kérték volna a diákok nevét az igazgatóktól.

Hírt kaptam egy szekszárdi iskolából, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) bekérte azoknak a gyerekeknek a listáját, akik nem voltak iskolában, és nem voltak betegek - írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

Hírt kaptam egy szekszárdi iskolából, hogy a KLIK bekérte azoknak a gyerekeknek a listáját, akik nem voltak iskolában és...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2016. március 2.

Az LMP-s politikus szerint ez három dolgot jelenthet:

  • a milliárdokért fejlesztett e-napló nem működik,
  • a hiányzó gyerekek szülei mínuszt kapnak a Kubatov-listán,
  • a hatalom egyre ostobább, és egyre jobban fél.

Hadházy posztja után a Klik egy közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy nem kérték és soha nem is fogják kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába. 

Úgy fogalmaztak, hogy egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson. 

Hétfőn országszerte több tízezer diák hagyta ki az iskolátNem leszek suliban! kezdeményezéshez csatlakozva.

Korábban Puskás Krisztina, a megmozdulás egyik szervezője azt mondta az Origónak, hogy az akcióval  nem szabotálni akarják az intézmények működését, a szülők szolidaritásukat fejezik ki így a tanárokkal, és a maguk lehetőségeivel élve követelnek oktatási reformot. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK