Siófok polgármestere nem érti, miért váltották le a rendőrkapitányt

2016.03.02. 19:17

Siófok polgármestere nem tartja elegánsnak, hogy sajtóból kellett értesülnie a város rendőrkapitányának leváltásról. Lengyel Róbert szerint a vezetőváltás a rendőrség belügye, de erről szokás egyeztetni a városvezetőkkel.

Siófok független polgármestere nem érti, miért váltották le a helyi rendőrkapitányt. Lengyel Róbert a közleményében azt írta, megdöbbentette a lépés, és nem tartja elegánsnak, hogy a város vezetőjeként a sajtóból szerezzen tudomást egy ilyen horderejű, a települést markánsan érintő döntésről.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere eddig csak pozitív véleményeket hallott a leváltott rendőrkapitányrólFotó: Szabó Gábor - Origo

Lengyel Róbert polgármester a közleményében a volt kapitány mellett érvelve azt írta, hogy Király Richárd rendőr alezredes munkájáról eddig csak pozitív véleményeket hallott a megyei rendőri vezetéstől, és neki is kedvezőek voltak a tapasztalatai.

Nem volt alkalma megismerni

Piros Attila, Somogy megye rendőrfőkapitánya március 1-jei hatállyal Kasznár Gyula rendőr alezredest, a korábbi nagyatádi rendőrkapitányt bízta meg a siófoki rendőrkapitányság vezetésével. A távozó Király Richárd 2012 decemberétől vezette a siófoki kapitányságot.

A polgármester azt mondta, hogy a vezetőváltás a rendőrség belügye, de ő maga, aki 25 évet szolgált a rendőrségnél, és Siófok rendőrkapitánya is volt már, tudja, hogy szokás a kapitányság székhelyéül szolgáló település vezetőjével egyeztetni egy új vezető megbízása előtt.Lengyel Róbert azt is hozzátette, hogy Siófok az idei turisztikai szezonban komoly lépéseket tervez "a buliturizmus" visszaszorítása érdekében, amelynek előkészítő munkálataiból Király Richárd markánsan kivette a részét.

 "Aggodalommal tölt el, hogy az új kapitányt előzetesen nem volt alkalmam megismerni, korábbi szakmai munkájáról sincsenek információim, és a mai napig nem beszéltem vele" - írta Siófok polgármestere.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK