Rendkívüli testületi ülésen menesztették volna posztjáról Erdősiné férjét, Herceghalom polgármesterét. Erdősi László azonban közölte, sem most, sem később nem fog lemondani tisztségéről. A fél 6-ra meghirdetett ülés alig egy óra alatt véget is ért.

Sem most, sem később nem fogok lemondani - ezt mondta Erdősiné férje, Herceghalom polgármestere a csütörtökre összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen. A képviselők egy része menesztette volna a polgármestert, akinek felesége - némi segítséggel - megelőzte a múlt héten Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodában, és végül az ő vasárnapi boltzáras népszavazási kérdését fogadta be a Nemzeti Választási Bizottság

Ki kell fújnia magát

A testületi ülés fél hét körül véget is ért, mivel a polgármester közölte, hogy nem fog lemondani, így nem is szavaztak Erdősi László  menesztéséről.

Az egyik képviselő azt javasolta, hogy ebben az esetben a testület oszlassa fel magát, de ezt a jelenlévők négy nem szavazattal három igen ellenében elutasították.

Erdősi László nem mond leForrás: Szabó Gábor - Origo

Az Origo tudósítója az ülés után megkérdezte Erdősi Lászlót, miként fordulhatott elő, hogy a múlt héten a választási irodánál megjelent kigyúrt férfiak dossziéjában a felesége által benyújtott kérdések voltak, de a polgármester nem akart válaszolni.

Arra a kérdésre, hogy büszke-e a feleségére, csak annyit mondott, hogy egyetért vele. Erdősi László több kérdésre nem is válaszolt, mert mint mondta, most ki kell fújnia magát.

Nem olvasták fel

Az ülésteremben parázs, személyeskedő vita alakult ki. Az egyik képviselő azt mondta, hogy

nemcsak erről az egy ügyről van szó,  hanem Erdősi László elmúlt másfél évben végzett munkájáról is. 

A civilek nehezményezték, hogy nem olvasták fel a nyílt levelüketFotó: Szabó Gábor - Origo

Egy másik képviselő, Szendrei Endre arról beszélt, hogy Erdősi felesége méltatlan helyzetbe hozta a települést.

Ha van önben tisztesség, lemond,  a korábbi lódításai miatt is." Szavait tapssal fogadják a civil hallgatók, a polgármester csendesítette őket. A civilek az ülés után nehezményezték, hogy nem olvasták fel a polgármesternek címzett nyílt levelüket,  amelyben lemondásra szólították fel a városvezetőt. 

Nem néz tévét?

Az ülés előtt az Origo tudósítójának egy herceghalmi asszony azt mondta, hogy emberileg és szakmailag is kifogásolható volt a polgármester tevékenysége. Bízik abban, hogy le tudják váltani Erdősi Lászlót, és egy fiatalabb, aktívabb városvezető kerülhet a helyére.

Maga nem néz tévét?  - kérdezett vissza egy idősebb férfi, amikor tudósítónk azt kérdezte, miért akarja leváltatni a polgármestert. Szerinte eleve egy független jelöltet kellett volna megválasztani a település élére.

Egy fiatalabb férfi azonban megvédte Erdősit.

Sokat fejlődött a település a polgármestersége alatt. Épült például P+R parkoló és könyvtár is."

Először az ATV írta meg, hogy csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívnak össze, amelyen az egyik képviselő ultimátumot ad majd a polgármesternek, amit a képviselők többsége támogatni fog.