Újabb Habony Árpád-profil bukkant fel a Facebookon

2016.03.03. 15:57

Újabb Habony Árpád Facebook-profil jelent meg a közösségi oldalon. Valószínűleg ez sem saját, hiszen már több ilyen van. Mindenesetre ezen az oldalon azt írják: Aki velem van, segít, és annak én is segítek.

"Eldöntöttem, hogy regisztrálok, mert a sok nemtelen támadás ellen védekeznem kell. Aki velem van, segít, és annak én is segítek" - olvasható a Facebookon megjelent posztban, ami Orbán Viktor tanácsadójának tartott Habony Árpád nevében és arcképével tettek közzé.

Habony Árpádnak eddig nem volt nyilvános Facebook-oldala, bár a róla készült egyik legismertebb fénykép a közösségi oldalon jelent meg. A képen Habony a washingtoni Lincoln-emlékműnél látható, kezében egy friss újsággal. A képpel 2014-ben azt bizonyította, hogy nincs rajta az Egyesült Államokból, korrupciógyanú miatt kitiltott közszereplők listáján. Ezt a képet azonban nem ő, hanem exfelesége, Kaminski Fanni tette közzé.

Hoaxnak tűnik

Az újonnan regisztrált Habony-profil valódisága azonban eléggé kérdéses. Erre utal például, hogy munkahelyként a Miniszterelnökséget jelöli meg, holott korábban Lázár János cáfolta, hogy Habony Árpád a Miniszterelnökség munkatársa lenne. Igaz, Habony parlementi belépési engedélyét a Miniszterelnökség adta ki, elmondásuk szerint azért, mert a tanácsait gyakran a Parlamentben hallgatják meg politikusok.

A profilon szereplő fotót egyébként az MTI fotósa készítette, a kép többek között az Origón is megjelent. Ez szintén azt valószínűsíti, hogy álprofilról van szó. Habony Árpád nevére a Facebook-keresője egyébként több, szintén hamisnak tűnő oldalt kiad. Az egyik oldalon Orbán Viktor tanácsadójaként mutatkozik be "Habony Árpád", pedig hivatalos forrás korábban nem használt vele kapcsolatban ilyen titulust. Egy másik álprofilon pedig "Milliárdos, Munkanélküli isten" van megjelölve foglalkozásként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK