Horogkereszttel, döglött kutyával kívántak jó reggelt

2016.03.03. 11:21

Horogkereszteket és "meghalsz" feliratot festettek ismeretlenek egy püspökladányi családi házra. A rendőrség vétség, önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz.

Egy háromgyerekes család házát rongálták meg ismeretlenek szerda hajnalban, amikor halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek az épület falára. Az udvarra bedobtak egy kutyatetemet is. A családfő a Roma Sajtóközpontnak azt nyilatkozta, hogy nincs haragosa, rendezett körülmények között élnek, kétkezi munkából tartja el családját.

A családfő azt mondta, nincsenek haragosaik.Forrás:Roma Sajtóközpont

A kutya egyébként nemrég elhunyt édesanyjáé volt, akinek háza pár száz méterre található az övétől. Az állat eddig annak udvarán volt, az üressé vált ingatlan őrzése miatt.

A családfő feljelentést tett, az RSK-t a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség szerint ház udvarán megtalált elpusztult kutyán sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van