Balog és Fazekas is marad

2016.03.03. 16:07

Fel sem merült, hogy a két miniszternek távoznia kellene a kormányból - mondta Lázár János a Kormányinfón. Orbán Viktor 2018-ban értékeli miniszterei munkáját.

Lázár János a Kormányinfón cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy Balog Zoltán és Fazekas Sándor  miniszteri széke inog.

A Figyelő írt arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumát irányító Balog Zoltán és Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter lehet az, aki nem tölti ki a kormányzati ciklust, mert Orbán Viktor elégedetlen a munkájukkal.

Az Origo olvasói lemondatnák

Az Origo rákérdezett erre a Kormányinfón, nem utolsósorban azért, mert sok olvasónk lemondatná az Emmi vezetőjét. Ez abból a nem reprezentatív szavazásból derült ki, amelyben a pedagógustüntetések idején arról is kérdeztük olvasóinkat, elegendőnek tartják-e Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár távozását. 

Czunyiné Bertalan Judit távozását az államtitkári posztról Balog Zoltán jelentette beForrás: MTI/Marjai János

Több mint tízezren szavaztak, és a válaszadók 58 százaléka vélte úgy, hogy Balog Zoltánnak le kellene mondania. Lázár János most a Kormányinfón cáfolta a Figyelő értesülését. Azt mondta, fel sem merült a két miniszter távozása.  Az Origo felvetésére, hogy ezek szerint Orbán Viktor elégedett a két miniszter munkájával, Lázár János azt mondta, hogy a miniszterelnök 2018-ban értékeli a kormánytagok teljesítményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK