660 napot fordított a PwC az olimpiai pályázatra

olimpia, parlament
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j2), Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b), Tarlós István főpolgármester (b2), Szabó Bence, a MOB főtitkára (b3)és Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (j) a Parlamentben 2015. július 6-án. Az Országgyűlés ezen a napon szavazott a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándékról.
Vágólapra másolva!
A PwC Magyarország 660 szakértői napot fordított az első pályázati szakasz beadványának elkészítésére a szóban forgó időszakban.
Vágólapra másolva!

"A PwC Magyarországon kívül a beadvány elkészítésében emellett jelentős szerepet vállalt két másik nemzetközileg elismert olimpiai tanácsadó, az Event Knowledge Services SA és az M Integrated Solutions Ltd.

2015. szeptember 15-én érdemben megváltoztak a NOB beadványra vonatkozó követelményei, amelyek immáron nem csak a korábban elkészített megvalósíthatósági tanulmányban foglalt információk és eredmények átdolgozását igényelték, hanem új kutatómunkát, számolást és tervezést is szükségessé tettek" - írta a PwC Magyarország Pataki Márton (Együtt) szerdai közleményére reagálva.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j2), Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b), Tarlós István főpolgármester (b2), Szabó Bence, a MOB főtitkára (b3)és Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (j) a Parlamentben 2015. július 6-án. Az Országgyűlés ezen a napon szavazott a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándékról. Fotó: Polyák Attila - Origo

A PwC kiemelte, csak ebben az időszakban több mint 100 hazai és nemzetközi sportszövetségi egyeztetésre, hatósági megbeszélésre, workshopra, interjúra került sor.

"A PwC világszerte számos olimpiai és hasonló nagyszabású sportrendezvény megvalósításában segédkezett és büszke arra, hogy nemzetközi szakértelmével a budapesti olimpiát is támogathatja" - olvasható a közleményben, amelyben a PwC jelzi:

megfontolja, hogy az ügyben tegyen-e további lépéseket.

A PWC Magyarország határozottan visszautasítja Pataki Márton állítását, mely szerint túlárazott a PWC olimpiai pályázati kérdőíve.