Vágólapra másolva!
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége visszautasítja az önkormányzatok nevében Palkovics László oktatási államtitkár szavait, miszerint a 2012 előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott.
Vágólapra másolva!

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) úgy látja, az önkormányzati fenntartású oktatási rendszerrel szemben a 2013-tól működő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) bukott meg, és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására.

Képünk illusztráció Fotó: Polyak Attila - Origo

1990 óta az önkormányzatok fenntartása alatt

a közoktatás összességében jól működött

mindaddig, amíg az állam 2002 után fokozatosan kivonta a szükséges forrásokat a rendszerből, amivel valóban nagyon sok helyen - elsősorban a kistelepüléseken - ellehetetlenítette a közoktatás fenntartását - érvel a Gémesi György gödöllői polgármester elnökölte szervezet.

Összhang volt

Az önkormányzatok szövetsége szerint a települések döntő többsége a finanszírozási nehézségek ellenére kiválóan megteremtette az összhangot a gyermekek, szülők, pedagógusok, technikai munkatársak között, és pártpolitika-mentes, biztonságos hátteret biztosított a nevelő munka végzéséhez.