Egy héttel a kinevezése után máris meneszteni kényszerült hivatala két munkatársát Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat új elnöke. A roma önkormányzat két embere több millió forintot utaltatott át magának szabadságmegváltás és "kártérítés" címén. Az elnök ma kirúgta a két dolgozót és feljelentést tett a rendőrségen. 

Az Országos Roma Önkormányzat mindkét munkatársa a Híd a munka világába projektben is benne volt, amiért 500 ezer, illetve 200 ezer forintot kaptak havonta. A két dolgozó nem tudta a szabadságát kivenni, ezért egyikük 900 ezer forint szabadságmegváltást, valamint 5 millió forint "kártérítést", a másik munkatárs pedig 700 ezer forint szabadságmegváltást és 3 millió forint kártérítést utaltatott át magának. Az ügyről nemrég a RomNet portál írt.

Balogh János, az ORÖ új elnöke közleményében azt írta, csak megválasztása után értesült a kifizetésekről. Az ügyben feljelentést tett, egyúttal a két dolgozót menesztette. 

 

Balogh János, Országos Roma Önkormányzat új elnöke egy hét után már a rendőrséghez fordultForrás: MTI/Balogh Zoltán

Balogh János közölte azt is, hogy a pénz egy részét visszakérik, "ennek a visszautalása folyamatban van". Az elnök büntetőjogász és munkajogász segítségével akarja feltárni a korábban elkövetett szabálytalanságokat, törvénytelenségeket.

Balogh János elődeihez hasonlóan azt ígéri, hogy az új vezetés "mindent elkövet a törvényes és átlátható gazdálkodás érdekében, és minden törvénytelenséggel szemben a legszigorúbban jár el a jövőben is annak érdekében, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő".