Marad a borongós idő

Az esernyő legyen veled! Özönvízszerű eső lesz a hétvégén, időjárás, eső, szél
Vágólapra másolva!
Jövő héten sem fogjuk túl sokszor látni a napot, szerdától pedig viharos széllökésekre is lehet majd számítani.
Vágólapra másolva!

A jövő héten is folytatódik a borús, többször csapadékos idő, a hét második felében erős, viharos szélre is készülni kell. A leghidegebb órákban fagypont körüli hőmérséklet is lehet, és helyenként nappal is csak 6 fokig melegszik a levegő.

A jövő héten is folytatódik az esős, borús idő Forrás: Getty Images

Hétfőn hajnalban, kora reggel a csapadékmentes, szélvédett középső országrészben foltokban köd képződik. Több helyen kell viszont záporokra készülni, hajnalban és

kora reggel az Alpokalja magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

Napközben a Duna-Tisza közén lehet számítani egy-egy zivatarra. A leghidegebb órákban 1-8 fok lehet, napközben 6-14 fokig melegszik a levegő.

Esős lesz a hosszúhétvége

Kedden elszórtan, elsősorban a Dunától keletre várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 0 és 5, a legmagasabb nappali 9-13 fok között alakul.

Szerdán keleten lehet helyenként eső, zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

A Dunától keletre

csütörtökön is több helyen valószínű eső, zápor,

elsősorban nyugaton lehetnek napos időszakok. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

A hosszú hétvége első felében is jellemzően erősen felhős lesz az ég.

Pénteken, szombaton és vasárnap is lehet elszórtan kisebb eső, zápor. A minimum-hőmérséklet pénteken 1-6, szombaton és vasárnap 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 9-12, szombaton 7-12, vasárnap 8-12 fok között alakulnak.