Megkezdődött a Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere szerdán a Nyíregyházi Törvényszéken.

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt D. Lajos a vádirat ismertetése után azt mondta, nem akar vallomást tenni, nem ismeri el bűnösségét, és kérdésekre sem kíván válaszolni. Bodnár Zsolt tanácsvezető bíró ezután felolvasta a vádlottnak az előző eljárásban tett vallomását, majd a kihallgatásáról készült videofelvételt vetítették le. 

A Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajos az ellene indult büntetőper tárgyalásán a Nyíregyházi Törvényszéken 2016. március 9-énForrás: MTI/Balázs Attila

A nő azonnal meghalt

A vád szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre debreceni otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte, majd olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy a nő azonnal meghalt.

Korábban a fiát vádolták

A gyilkossággal korábban az áldozat fiát vádolták meg, és első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, és abban a férfit felmentették. Az ügyben 2013 novemberében ismét nyomozás indult, D. Lajost tavaly februárban hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.