Egy nappal azután, hogy kiderült: az országos nyilvántartásban nem szerepel, az Oktatási Hivatal mégis megtalálta Farkas Flórián érettségijét.

Az Oktatási Hivatal közérdekű adatigénylésre válaszolva közölte, hogy a Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat nyilvántartásában nem szerepel az országgyűlési képviselő Farkas Flórián neve. Egy nappal később helyreigazítási kérelemmel fordultak az Indexhez, mert: állításuk szerint most megtalálták az Országos Roma Önkormányzat volt vezetőjének érettségijét. Farkas Flórián számára a Budakalász Gimnáziumban 2001. június 27-én állítottak ki érettségi bizonyítványt.

Farkas FlóriánForrás: MTI/Bugány János

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy szabálytalanságok gyanúja miatt elállnak az Országos Roma Önkormányzattal a Híd a munka világába projektről kötött szerződéstől. A minisztérium visszakéri az önkormányzatra eső teljes támogatási összeget, több mint 1,6 milliárd forintot. 

Farkas Flórián januárban távozott az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet éléről. A szövetkezet azért jött létre, hogy segítse a leghátrányosabb helyzetben élők felzárkóztatását, azonban az eredmények helyett a gyanús pénzköltések miatt vált ismertté. A legutóbbi információk szerint Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter 12 ügyben indított kormányzati vizsgálatot a szövetkezetnél.