Napokig tüntetőket fog kerülgetni

questor tüntetés lánchíd
Vágólapra másolva!
Szerdán a Questor-károsultak foglaltak hidat, csütörtökön taxisok tüntetnek a Deák tér közelében, és ez csak a kezdet. Térképen mutatjuk, merre számíthatnak lezárásokra Budapesten a következő két napban.
Vágólapra másolva!

Pár percre elfoglalták a Lánchidat kedden délelőtt Questor-károsultak, hogy így tiltakozzanak a szerintük elégtelen kártalanítás miatt.

A pénzüket követelték

A mintegy 200 demonstráló először a híd pesti oldalán, a Széchenyi István téren gyűlt össze, de egy óriás molinót is kifeszítettek a hídfőre.

A Lánchídon is tüntettek a Questor-károsultak Fotó: Polyák Attila - Origo

Emiatt a rendőrség pár percre lezárta a területet, és valószínűleg újabb zárlat várható, amikor az ipari alpinisták eltávolítják a

feliratot.

Újra az Uber miatt

Csütörtökökre a taxisok jelentettek be újabb demonstrációt, mivel szerintük a minisztériumok csak lanyhán léptek fel az Uber szolgáltatásaival kapcsolatban - januárban már sikerült megbénítaniuk emiatt a Deák tér közlekedését.

Februárban is demonstráltak a taxisok az Uber ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

Horacsek Róbert szervező a Hír TV-nek mondta el, hogy bejelentett demonstrációjuk autós felvonulással indul, majd sávszűkítéssel korlátozzák az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésének forgalmát.

Egymást érik a lezárások

A rendőrség honlapján is beszámolt a várható forgalomkorlátozásokról, a közzétett térképek alapján azonban

kettőnél több tüntetés, illetve területlezárással járó program is várható a következő napokban.

Nézze meg, hol fog dühöngeni

A következőkben részletes térképen mutatjuk meg, hol várhatóak pár órás vagy akár egy teljes napig tartó lezárások Budapesten.

A police.hu szerint tilos lesz megállni március 9-én este nyolc és március 10-én délelőtt tizenegy óra között a II., V., VI. és XIV. kerületben:

Az Ifjúság útja és a Kerepesi út kereszteződésénél található parkoló teljes területén

Forrás: Police.hu

a Teréz körút páros oldalán a Nyugati tér és a Podmaniczky utca között:

Forrás: Police.hu

A Fő utca mindkét oldalán a Vám utca és a Markovits Iván utca között:

Forrás: Police.hu

A Hold utca mindkét oldalán a Bank utca és a Báthory utca között:

Forrás: Police.hu

Március 10-én reggel nyolc és március 11-én este nyolc óra között tilos a megállás a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán az Anker köz és a Révay köz között- itt a taxisok miatt korlátozzák a forgalmat.

Forrás: Police.hu

A felsorolás pedig folytatódik a rendőrségi honlapon. Március 10-én reggel nyolc és kilenc óra között lezárják a Hősök tere belső forgalmi sávját.

Csütörtökön reggel nyolctól pénteken este nyolc óráig zár alá kerül a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső parkoló és a kanyarodó sávok, valamint az autóbusz forgalmi sávja a Király utca és a Révay köz között.

Forrás: Police.hu

Ezután a ideiglenes lezárások következnek, amik néha fedik a megállási tilalommal sújtott területeket, és egészében vázolhatják fel a taxis demonstráció tervezett útvonalát is.

Lezárás várható március 10-én 8 óra 45 perctől 2016. március 10-én 9 óráig a Hősök tere - Dózsa György út - Ifjúság útja - BKK hátsó parkoló útvonalon.

Lezárják emellett a Podmaniczky utca - Teréz körút - Nyugati tér - Teréz körút parkoló határolta területeket, a Szent István körút - Margit híd - Bem rakpart - Fő utca útvonalat.

Forrás: Police.hu

Az ideiglenes zárlat érinti a Bank utca - Hold utca útvonalat, a Károly körút egy részét és Dohány utcai visszaforduló szakaszt is.

Forrás: Police.hu

A rendőrségnél érdeklődtünk, hogy a következő két napban pontosan mely szervezetek és hova jelentettek be demonstrációt - kérdéseinkre az ORFK sajtóügyeletre későbbre ígért választ.