Nem lesz wellnessbunker a Várban

Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány
ÚRI UTCA 72.-PAGEO oktatási központ
Vágólapra másolva!
A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány cáfolta, hogy luxuswellnessbunkert építenének a budai Várban. Közleményük szerint az Úri utcai épületből oktatási és kutatási központot hoznának létre - pezsgőfürdő nélkül. 
Vágólapra másolva!

"Teljesen valótlan a 444.hu oldalon megjelent állítás, miszerint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány „wellnessfunkciókkal bővített bunkerrendszert" építene a Várban, az Úri utcai ingatlanjában" - közölte a szervezet.

Az Úri utca 72. szám alatt található, használaton kívüli ingatlant még 2015-ben vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alá tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) azzal a céllal, hogy geopolitikai és geostratégiai tudásközpontot hozzanak létre.

A 444.hu keddi cikke szerint az alapítvány háromszintes, wellnessfunkciókkal bővített bunkerrendszert építene a budai Várnegyed oldalába.

Forrás: Origo

A Pageo közleménye szerint azonban az elfogadott és a Műemléki Tanácsadó Testület előtt prezentált tervek nem tartalmazták wellnessfunkciók kialakítását, és

cáfolták a cikkben szereplő pezsgőfürdő, óriási medence és szaunahelyiség kialakítását is.

A Pageo Alapítvány tervei szerint az oktatással és képzéssel foglalkozó központ legfontosabb célja a "világ globális működésének elemzése és az ezzel kapcsolatos ismeretek megosztása" lesz.