Gyerekkori ismerőse ölhette meg a diszkóból eltűnt Vivient

dabas gyilkosság top
Vágólapra másolva!
Egy dabasi erdőben találták meg a szombaton eltűnt, húszéves M. Vivien holttestét a rendőrök. Az első adatok szerint gyilkosság áldozata lett, egy 20 éves kakucsi férfit gyanúsítanak emberöléssel, aki beismerte a tettét. Az édesanya szerint a tettes a lány gyerekkori barátja. 
Vágólapra másolva!

A családot a rendőrök reggel személyesen keresték meg, hogy elmondják, mi történt - mondta az Origónak az édesanya. Arról is beszélt, hogy még nem azonosította Vivient, de a rendőröktől úgy tudja, nemi erőszak nem történt. A Blikk azt írja, a 20 éves Vivient megfojtották.

A fiatal nő 2016. március 5-én tűnt el Budapesten.

Holttestét csütörtökön hajnalban találták meg Dabas külterületén, egy erdős részen.

A rendőrök egy 20 éves kakucsi férfit gyanúsítanak a gyilkossággal. A gyanúsított helyszíni kihallgatásáról egy videót is feltettek a Police.hu-ra.

Gyerekkori barát a feltételezett tettes

Az anya az Origónak arról is beszélt, hogy lánya régről ismerte azt a férfit, akit a rendőrök a gyilkossággal gyanúsítanak. Mindketten kakucsiak. Gyerekkori barátok voltak, tartották a kapcsolatot. A szintén 20 éves férfi autójába gyakran beült.

Az mindenesetre a police.hu felvételén is látható, hogy

a rendőrség egy keréknyomot is dokumentált a gyilkosság helyszínén.

Ez alapján feltételezhető, hogy a bűnügyben egy autó is szerepet kaphatott

Az anya úgy tudja, hogy Vivien és a gyilkossággal gyanúsított férfi között nem volt szerelmi kapcsolat.

A fiatal lányt szombat óta keresték, akkor a népligeti Liget Clubban volt a barátaival, ahol egy születésnapot ünnepeltek. A Blikk információi szerint hajnali fél ötkor

a hely ipari kamerája még rögzítette, ahogy kiment telefonálni.

A gyilkossággal gyanúsított férfi bilincsben Forrás: Police.hu

Vivien ezután az ötszáz méterre lévő Volán-buszpályaudvarra indult, mert a Kakucsra tartó járat fél hatkor indult. A pályaudvarra már nem érkezett meg, nyomtalanul eltűnt.

Kihallgatták a gyanúsítottat

A rendőrség nagy erőkkel kereste, még nyomkereső kutyákat is bevetettek, de már csak a lány holttestét találták meg a dabasi erdőben.

Azóta kiderült: beismerte tettét a 20 éves kakucsi K. Bálint, akit a múlt hétvégén a fővárosban eltűnt, majd csütörtökön holtan talált 20 éves lány meggyilkolásával összefüggésben fogtak el - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök este.

Kiskunlacházán is volt hasonló

Dabastól nincs messze Kiskunlacháza, ahol 2008 novemberében megerőszakoltak, kifosztottak, majd megfojtottak egy 14 éves lányt. A lány abban az esetben is ismerte támadóját: bement vele az erdőbe és még egy cigarettát is elszívott. Kiskunlacházán cigányellenes, rasszista indulatok szabadultak el az eset után. A feszültség akkor jutott csúcspontra, amikor Répás József kiskunlacházi polgármester a gyilkosság utáni megemlékezésen azt mondta: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!". Később az Egyenló Bánásmód Hatóság elmarasztalta ezért a kijelentéséért a polgármestert.

A gyilkos - akiről kiderült, hogy nem cigány származású - jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla 2011-ben.