Unalomba fulladt a taxisdemonstráció

Taxisdemonstráció a Deák téren, Uber
Felsorakoztak a taxisok a Deák téren
Vágólapra másolva!
Taxisdemonstráció kezdődött csütörtök reggel a fővárosban, a szervezők közlése szerint a januári demonstráció után ismét az Uber közösségi személyszállító működése ellen tiltakoznak. Elvileg péntek estig maradnak a Deák téren.
Vágólapra másolva!

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek, majd a demonstráció résztvevői négy csoportra váltak szét: az egyik csoport a Budapesti Közlekedési Központhoz, egy másik a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a harmadik az amerikai nagykövetséghez, a negyedik pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz hajtott, utóbbi két helyszínen petíciót is átadtak.

Felsorakoztak a taxisok a Deák téren Forrás: Origo

A taxik háromnegyed 9-kor indultak el rendőri felvezetéssel a Hősök teréről a Deák térre, ahol azt tervezték, hogy 11 órától egy busz - és egy parkolósávot elzárnak a forgalom elől.

Péntek estig maradhatnak

Horacsek Róbert, a demonstráló taxisok szóvivője az Origónak azt mondta, hogy több tucat taxist várnak a Deák térre, mert a társaságok most megengedik alvállalkozóiknak, hogy részt vegyenek az Uber elleni tiltakozáson. Péntek este 8-ig maradhatnak a téren.

Több taxi oldalára is kiragasztották a petíció szövegét:

A taxispetíció szövege Forrás: Origo

A téren lényegesen több a rendőr, mint a taxis, a márciusi napsütésben igazi piknikhangulatban beszélgettek a sofőrök - kocsikat csak a Deák téri szakaszon látunk, az Arany János utca előtt lefoglalt sávok délig üresen maradtak.

Még kivárnak Forrás: Origo

Délben Horacsek Róbert azt mondta, hogy egyáltalán nem lesz a megengedettnél nagyobb mértékű sávszűkítés, mert a négynapos ünnep előtt nem akarnak kiszúrni az emberekkel. A parkoló- és a buszsávban várakozik 15 taxi, így demonstrálnak. Petícióikra még nem kaptak választ, a tervek szerint péntek estig maradnak a téren.