Apja beszélte rá a vallomásra Vivien gyilkosát

Budapest, 2016. március 11. Gyilkossággal gyanúsított férfi várakozik a Budapest Környéki Törvényszék folyosóján 2016. március 11-én. A húszéves kakucsi férfi az alapos gyanú szerint március 5-én hajnalban megölte nőismerősét, majd a holttestet elrejtette Dabas külterületén. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett gyilkost. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen hacker feltörte annak a K. Bálintnak a Facebook-adatlapját, aki a gyanú szerint kegyetlen módon meggyilkolta a 20 éves Vivient még múlt szombaton. A férfi már előzetes letartóztatásban van. 
Vágólapra másolva!

Péntek éjszaka egyre több fotó vált nyilvánossá K. Bálint Facebook-adatlapján, éjfél előtt pedig profilképet is váltott. Végül kiderült, mi történt: egy magát HackerGirlnek nevező személy feltörte az adatlapját, aminek belépési kódjait át is adta Vivien családjának.

Apja győzködte

K. Bálint 14 késszúrással ölte meg a lányt, majd a holttestét egy erdőben rejtette el faágak, falevelek és a kabátja alá – írta a Blikk. A lap fotósának a középső ujját mutogatta a fiatal férfi. Azóta többször is kihallgatták, de soha nem adott két ugyanolyan vallomást. Azt beismerte, hogy megölte a lányt, de azt nem mondta el, hogy miért.

A lap úgy tudja, Bálintot az édesapja beszélte rá a vallomásra, miután megtudta, hogy a lány eltűnt. Azt mondta a fiának, ha ő tette, vállalja a következményeket, és tegyen vallomást a rendőrségen.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett gyilkost Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Előzetesben

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest Környéki Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte harminc napra azt a húszéves kakucsi férfit, aki az alapos gyanú szerint március 5-én hajnalban megölte nőismerősét, majd a holttestet elrejtette Dabas külterületén. A gyanúsított nem fellebbezett, így a határozat jogerős.

Március 4-én este a lány a barátaival a fővárosi Népligetben, egy klubban szórakozott. Hajnalban telefonon találkozót beszélt meg a gyanúsítottal, ezért a férfi gépkocsival elment érte.

Elindultak Kakucsra, de mielőtt odaértek volna, a férfi a falu közelében lévő erdőben megállította az autót, és vadásztőrrel többször megszúrta a nőt, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. A gyanúsított a lány holttestét az erdőbe húzta, és a kabátjával meg ágakkal letakarta. A kést és az áldozat táskáját a patakba dobta, majd hazament.