Hét év börtön a szombathelyi csecsemőtolvajoknak

Anonim szülés, Újszülött leánygyermek talpacskái a csepeli kórház szülészeti osztályán. A néhány éve kezdett bababarát program új állomásaként elkészült az alternatív szülőszoba.
Vágólapra másolva!
Nem jogerősen hét év börtönre ítélték azt a párt, ami 2014-ben egy köpenybe csavarva lopott ki egy újszülöttet a szombathelyi kórház szülészetéről. A nő korábbi élettársával akarták elhitetni, hogy övé a gyerek, hogy tartásdíjat követelhessenek tőle.
Vágólapra másolva!

Hét év börtönre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság szerdán első fokon azt a nőt és azt a férfit, akik kiloptak egy csecsemőt 2014 júliusában a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról.

A 39 éves nőt és a 32 éves férfit a családi jogállás megváltoztatásának kísérletében és a személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős.

Egy köpenybe csavarva lopták ki az újszülöttet a szombathelyi kórházból Forrás: MTI/Asztalos Zoltán

Az elsőrendű vádlott elterjesztette magáról, hogy gyermeket vár, a csecsemőre azért volt szüksége, hogy Ausztriában dolgozó,

jó jövedelmű korábbi élettársával elhitesse, a gyerek tőle van,

és komoly összegű tartásdíjat követelhessen a férfitól.

Sajátjaként akarta felnevelni

A vádlottak előzetesen Vas megye több kórházában is terepszemlét tartottak, közben gyermekholmikat szereztek be. A nő 2014. július 9-én a kórház szülészeti osztályának egyik kórtermében

magához vett egy előző napon született csecsemőt,

akit egy köpenybe csavarva közösen loptak ki a kórházból, és a lakásukra vittek.

A nő azt tervezte, hogy a sajátjaként neveli fel a kislányt, de a rendőröknek még aznap sikerült megtalálniuk a gyermeket a lakásban, ahol a vádlottakat elfogták.

Meggondolta magát

Az ügy harmadrendű vádlottját is bűnösnek mondta ki a bíróság. A vád szerint a 24 éves nő is részt vett a kórházakban végzett terepszemléken, és a másodrendű vádlott által készített

hamis tanulói munkaszerződést felhasználva jelentkezett is munkára szülészeti osztályon,

hogy információkat szerezzen.

A fiatal nő azonban később meggondolta magát, és a gyermek elhozásában már nem vett részt.

Nem jogerős

A bíróság a harmadrendű vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétségében bűnösnek mondta ki, ezért 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, ami meg nem fizetés esetén 200 nap szabadságvesztésre változtatható át.

Az ítéletet az ügyész és a harmadrendű vádlott tudomásul vette.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott enyhítésért fellebbeztek,

így az ítélet nem jogerős.